از خواص برگه زردآلو در طب سنتی هرچه بگوییم کم گفته ایم و در طب قدیم ایرانی به مصرف این خوراکی خوشمزه و لذیذ بسیار سفارش شده است. از برگه زردآلو می توان برای از بین بردن بوی بد دهان و کاهش التهاب معده استفاده کرد. برگه زردآلو را هم به عنوان خوراکی، مصرف می کنند و هم برگه ها را با آب جوشانده و خیس کرده و سپس میل می کنند. طبع زردآلو در نظر طب سنتی ایرانی سرد و تر شناخته شده است و زردآلو دارای خواص داروئی فراوانی است که در زیر به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد:

خواص برگه زردآلو در طب سنتی

زردآلو تصفیه کننده خون و باعث باز کردن عروق می شود.

  • تب بر است و برای کم خونی نیز مصرف آن توصیه می شود.
  • ضد نرمی استخوان بوده و التهاب مفاصل را برطرف می نماید.
  • محافظ قلب و چشم است.
  • خنک و اشتها آور بوده، عطش و تشنگی را برطرف می کند.
  • ملین است و برای رفع یبوست و بواسیر موثر است.

درخت زردآلو، بومی کشور ترکمنستان و مغولستان است و از 3 قرن پیش نیز انواع وحشی آن در چین پرورش داشته است. زردآلو؛ میوه ای شیرین و زرد رنگ است و در اواسط تابستان می روید و علاوه بر خود میوه که به صورت خام مصرف می شود، زردآلو را خشک کرده که به آن برگه زردآلو می گویند و یکی از خوش طعم ترین و لذیذترین اجزا در آجیل شیرین است.

مغز هسته زردآلو

مغز هسته زردآلو، گرم و خشک است ولی برگ و گل آن سرد و خشک و علاوه بر زردآلو، هسته و برگه زردآلو نیز دارای خواص درمانی هستند:

  • برای درمان سنگینی گوش مقداری از روغن مغز هسته زردآلو را داخل گوش چکانده تا صداهای داخل گوشتان از بین برود، همچنین برای تسکین درد گوش نیز می توانید همین کار را انجام دهید.
  • برای نرم کردن پوست می توان از روعن هسته زردآلو استفاده کرد.
  • مغز هسته برای تقویت قوای جنسی بسیار موثر است.
  • برای قطع اسهال، دم کرده برگه زردآلو را میل نمایید.
  • روغن مغز هسته زردآلو در صورت تلخ بودن سبب کشتن کرم معده و روده می شود، همچنین باعث خرد شدن سنگ مثانه می گردد.
  • از خیس شده برگه زردآلو به همراه لیمو و خوردن آن به صورت ناشتا برای رفع یبوست استفاده می کنند.

         هسته زردآلو ضد نفخ است و توصیه می شود برای هضم آسان به همراه خود زردآلو میل شود.

علاوه بر تمام مواردی که در مورد خواص زردآلو گفتیم بهتر است نکاتی را در رابطه با خوردن این خوراکی خوشمزه رعایت کنید:

  • خوردن بیش از اندازه زردآلو سبب ایجاد لک های پوستی سفید رنگ می شود.
  • برای کسانی که سوزش معده یا ناراحتی کبدی دارند بهتر است از خوردن زردآلو پرهیز کنند.
  • خوردن زردآلو هنگام ناشتا و با معده خالی سبب دل پیچه شدید می شود.
  • خوردن هسته تلخ زردآلو به سبب داشتن اسید سیانیدریک و اسید پروسیک خطرناک است.
  • طبع زردآلو سرد و تر است لذا خوردن آن برای افراد سرد مزاج مناسب نیست.
  • افراد میانسال و کودکان به دلیل نفاخ بودن و دیر هضم شدن، از خوردن زیاد زردآلو پرهیز کنند.

برای تهیه این محصول ارزشمند می توانید با همکاران ما در

فروشگاه اینترنتی سیمیشکا در تماس باشید.

منبع: خواص برگه زردآلو در طب سنتی


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها